Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov acuză Statele Unite că vor să „izoleze” Rusia și să „taie” legăturile economice ale acesteia cu Uniunea Europeană

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov acuză Statele Unite că vor să „izoleze” Rusia și să „taie” legăturile economice ale acesteia cu Uniunea Europeană, scrie France Presse.

serghei-lavrov-excluderea-rusiei-din-g8-nu-ar-fi-o-mare-tragedie-465x390

„Practic tot ceea ce fac radicalii și extremiștii ucraineni (…) se bucură de consimțământul Statelor Unite ale Americii”, a afirmat Serghei Lavrov, potrivit Agerpres.

„Washingtonul a dovedit în mai multe rânduri că obiectivul său este de a agrava cel mai mult posibil criza pentru a folosi Ucraina ca monedă de schimb în noua sa tentativă de a izola și slăbi Rusia”, a apreciat ministrul rus.

„SUA vor să profite de situația actuală pentru a tăia legăturile economice dintre Europa și Rusia”, mai ales pentru a impune UE livrările sale de gaze al căror preț este net superior celui al gazului rusesc, a declarat Lavrov. Washingtonul își dorește „să își asigure condițiile cele mai favorabile în cadrul negocierilor privind crearea unui parteneriat transatlantic comercial și de investiții”, a completat șeful diplomației ruse.

Totodată, Lavrov a acuzat UE că este „dispusă să își sacrifice economia în fața politicii”.

”Sunt sigur că această situație va trece. Voci rezonabile s-au făcut deja auzite în sânul UE. Nu ne gândim deloc că această înstrăinare ar putea deveni strategică” pentru Moscova și Bruxelles, a subliniat Lavrov. „Rusia este interesată ca acest parteneriat strategic al nostru cu Uniunea Europeană să fie consolidat și să se dezvolte”, a conchis el.

Comentariu VT: Iata o stire foarte interesanta care pare sa treaca neobservata. Va prezentam in articolele anterioare o declaratie a unui fost agent CIA care sugera ca sunt doar doua cai de dezmembrare a Rusiei, prima sa-l asasineze pe Putin, iar a doua impunerea de sactiuni cat mai drastice impotriva Rusiei venite din partea SUA si UE, sanctiuni care in cele din urma sa duca la o mare revolta in Rusia, in urma careia Vladimir Putin sa fie inlaturat de la putere.

In ambele cazuri obiectivul este inlaturarea presedintelui Rusiei, obiectiv mult dorit pentru ca occidentul sa isi poata face de cap atat in Europa cat si in Orientul Mijlociu. Lupta pentru resurse si exploatarea lor s-a intetit foarte mult in ultima vreme, iar SUA incearca cu disperare sa-si impuna controlul in mai toate regiunile lumii. Asta incearca si in Europa, in acest moment Rusia alimenteza Europa cu gaz prin doua mari conducte. Una care trece prin Ucraina si care alimenteaza partea centrala si estica, conducta care este inchisa pe termen nelimitat, iar cealalta conducta trece prin nordul Europei, prin tarile baltice si care alimenteaza in principal Germania. Acum sa va spun ceva ce poate nu stiati, Gaz Prom-ul face parte din actionariatul OMV-ului, asa ca austriecii, ungurii, italienii si-ar dori sa beneficeze de o noua conducta venita de la rusi si care sa nu mai treca prin Ucraina ci prin Bulgaria si Serbia, lucru cu care insa SUA nu este de acord, mai precis Chevronul si Exxonul, ei dorind ca prin exploatarea gazelor de sist din Polonia, Romania, Ucraina si Bulgaria sa asigure ei necesarul de gaz. Numai ca acest gaz va fi mult mai scump decat cel provenit prin sistemele obisnuite de exploatare, lucru care nu prea este agreat de tarile amintite anterior.

Acesta fiind unul dintre marile motive pentru care SUA face atata presiune cu sanctiunile impotriva Rusiei. Serghei Lavrov avand perfecta dreptate in afirmatiile de mai sus, dar europenii se pare ca nu au tupeul inca sa se ridice si sa spuna NU Statelor Unite. Iar daca nu o vor face curand, vor fi singurii care vor avea de suferit, SUA neavand nici o problema in acest sens, decat profitul facut pe fraieri.

Alte subiecte foarte interesante gasiti la rubrica: USA

5 gânduri despre &8222;Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov acuză Statele Unite că vor să „izoleze” Rusia și să „taie” legăturile economice ale acesteia cu Uniunea Europeană&8221;

  1. La fel ca multi dintre voi, am analizat pe toate fetele problema/ele actuale. Din punctul meu de vedere, americanii nu vor ceda, cu atat mai mult cu cat sunt departe de Rusia si nu se considera vulnerabili. Europenilor li s-a promis ceva, probabil o halca din Rusia, pentru ca nu vad de ce inca ii sustin pe americani. In atare conditii, vor forta mana rusilor care vor actiona cel putin preventiv.
    Poate sunt paranoic, dar razboiul va fi cat de curand, si este imposibil de evitat.
    Daca se dorea o rezolvare pasnica nu ar exista acum nave de razboi americane, canadiene si etc. in Marea Neagra.
    Intrebarea este cand si cine va trage primul foc ?
    Ca paranteza, in 2004 a aparut cartea ROMANIA SI LUMEA IN TIMP de ing. chimist IOAN ISTRATE.
    Acest om cu educatie tehnica, deci om cu scoala, sustinea ca are vise premonitorii si ca a prevazut multe.
    Daca cumva o sa cititi cartea, sau macar un pasaj despre al 3-lea razboi mondial, cine si cum il deschide, o sa aveti fiori. Adica tot ce s-a intamplat pana acum in Georgia, in Ucraina, in Transnistria, lipsa de interventie a UE, plus toate aspectele de pana azi, sunt scrise in carte. Se scrie si despre alianta dintre Rusia, China, India, Bulgaria, Serbia, Ungaria. Noi romanii vom fi prima tara atacata, simultan de catre trei tari, si vom avea cele mai mari pierderi omenesti, Rusii vor ataca nucelar SUA si in Europa doar fostele tari comuniste. Referitor la Arsenie Boca, eliberarea de la rasarit va veni, chiar daca de acolo va incepe prigoana. In final se prezice ca Rusia va fi infranta definitiv,
    Oare de ce noi oamenii nu avem liniste pe pamantul asta care poate gazdui si hranii nu 7 mld ci 20 mld.de oameni ? De cel putin 2000 de ani avem acelasi comportament: crima, ura, dominare, rautate, inteligenta diabolica si nimic nu prevestete o imbunatatire a firii umane.
    Va doresc sa fiti departe cand se va declansa iadul.

  2. eu i-am scris un scurt mesaj președintelui putin pe site-ul eng.kremlin.ru la contacts
    i-am spus concluzia despre acele state estice care n-au curaj să se opună americii și firmelor americane și despre România i-am zis că îi cred pe acei călugări că au primit de la Maica Domnului îndemnul să rămână aici că este și aici Grădina Maicii Domnului.Iar noi de asta avem singura nădejde la Dumnezeu.

    • Ar fi ideal sa fim ocrotiti, dar oricat de ortodox ar fi Putin, tot va ataca baza NATO din Romania, pentru ca este o amenintare pentru Rusia. Nu Putin este rezolvarea situatiei ci conducatorii Romaniei, ei trebuie sa fie umani, realisti, religiosi, si nu slugi proaste, pentru ca poti fi si sluga desteapta, de genul „pupa-l in bot si papa-i tot”.

  3. Cristi,
    Conducatorii Romaniei sunt prosti cu carul , pe deasupra interesele personale si de grup , primeaza , la ei conteaza doar fotoliile din Parlament si Guvern , banii si bunastarea lor pentru cateva generatii , nu au ei nicio treaba cu libertatea si bunastarea poporului .
    Niciodata nu va fi „pupa-l in bot si papa-i tot „, pentru ca sunt prea prosti si manevrabili .
    SUA , a ocupat aceste state Europene , sub sloganul , va aparam noi , Romania este complet dezarmata ,
    cu putere militara 0 .Rusia este elefantul , iar Romania , broasca testoasa , ca sa nu spun furnica .
    Rusia (Putin)stie acest lucru si poate ii va fi mila de poporul nostru , care nu are niciun amestec in tradarea de la Bucuresti .
    Sfintii Rusiei , impreuna cu sfintii nostri cat si toti de pretutindeni , poate se vor ruga lui Dumnezeu , sa indeparteze hoardele Americii din aceasta zona a lumii , din coasta noastra .Numai El poate s-o faca , pentru ca nimeni nu mai poate , din moment ce au adus acesti invadatori si i-au instalat pe teritoriul Romaniei si in Europa .
    Iar daca Putin va ataca baza NATO din Romania , o va face pe buna dreptate , responsabili sunt cozile de topor din conducere . In aceasta baza militara , probabil ca sunt doar soldati americani , din punctul meu de vedere , n-au decat s-o faca praf , ce-au cautat aici?
    Vinovati de toate acestea sunt cei din conducerea Romaniei , care au aderat la NATO si ulterior la UE ,
    bagand tara in aceste structuri de agresiune in intreaga lume .
    Aceia de atunci poarta toata raspunderea pentru ce va fi de acum incolo .
    Dumnezeu ii are in vedere si le va plati pentru distrugerea suveranitatii si libertatii poporului roman , pentru punerea Romaniei in jugul Americii .
    Valentin ,
    Trebuia sa-i scrii presedintelui Putin , ca poporul roman nu are niciun amestec in marsaviile de la Bucuresti , si nu este consultat in nicio decizie politica strategica , a Romaniei in politica externa , in amestecul conflictului dintre Ucraina si Rusia , sau in slugarnicia catre SUA .
    Cei care hotarasc , o fac ei intre ei , fara consultul populatiei , la comanda Americii , facandu-se slugi in numele poporului , slugi netrebnice si tradatori .
    Asta trebuie sa stie Putin , ca sa crute populatia civila nevinovata .
    Mai mult , acestia au pus Romania pe chituci , facandu-i economia praf si pulbere , de 25 de ani .
    Dumnezeu si Maica Domnului , sa ne aiba in PAZA !!!

Lasă un comentariu