Monica Macovei a declarat la Timisoara ca vrea sa scoata ora de religie din scoli

Europarlamentarul Monica Macovei s-a întâlnit, în această dimineață, cu mai mulți oameni de cultură din Timișoara cu care a discutat despre problemele existente în societatea românească. Educația a reprezentat primul punct de discuție, europarlamentarul nu a ratat ocazia de a-l ataca pe premierul Victor Ponta și a comentat că “e greu să le ceri studenților să nu copieze, când avem un premier plagiator”, relateaza pressalert.com.

macovei

Provocată de un profesor de la Universitate Politehnica din Timișoara să-și exprime punctul de vedere cu privire la faptul că în școli se predă religia, Monica Macovei a precizat că “religia nu are ce căuta în școli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-și aleagă singur religia și dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanității, e multă cultură generală acolo”.

Nu a lipsit de la eveniment și Marius Giura, organizatorul Festivalului de Jazz de la Gărâna, care s-a plâns de faptul că, în acest an, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, nu i-a mai finanțat proiectul. Monica Macovei s-a arătat indignată de faptul că evenimentele culturale importante nu sunt finanțate și l-a învățat pe Marius Giura ce să spună atunci când va mai fi refuzat de guvernanți. “Săptămânal, din fondul de rezervă se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani. “Dacă aveți bani pentru biserici, dați și pentru cultură”, așa trebuie să le spuneți guvernanților când veți mai fi refuzat. Bani sunt, există acest fond de rezervă care ar trebui folosit atunci când este nevoie, în caz de calamități, inundații, etc, dar 90 % din acești bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da acești bani căminelor de bătrâni”, a explicat Monica Macovei.

Comentariu VT: Acestia sunt noile „minti luminate” ale tarii, Bisericile asa ca sa o informez pe doamna Macovei, se autofinateaza singure, singurele fonduri catre Biserica sunt cele catre salariile preotilor, (mai precis 60% din salariul preotului il suporta statul) care sunt de mizerie. Mai merge un fond catre Catedrala Mantuirii Namului cu care nici eu nu sunt de acord. Dar de aici si pana sa lovesti asa drastic in ortodoxie e cale lunga, dar astea sunt noile directive UE.

Exact de asta nu sunt bani pentru cultura, pentru ca se duc la Biserici !?!

Am si eu in schimb cateva intrebari in sensul acesta:

– Doamna Macovei de ce nu vorbiti de taxele pe care firmele starine ar trebui sa le platesca statului si merg prin offshor-uri, pierderi de miliarde?

– De ce nu vorbiti doamna de banii pe care statul roman ii pierde datorita redeventelor de mizerie puse pe petrol si gazele nautrale, de 3.5, 4 %, cand ar putea linistit sa ceara cel putin 30%, ca de, sunt resursele Romaniei?

– De ce nu spuneti doamna ca NATO acum cere ca fiecare reprezentant al organizatiei, trebuie sa aloce 2% din PIB, cam 3 miliarde de Euro, bani aruncati in vand?

– De ce nu vorbitit de facilitatile multiple ale dumneavoastra, parlamentarilor, bani prapaditi numai pentru placerile si comoditatile voastre, din care rezulta alte sute de milioane daca nu mai mult?

– De ce nu vorbiti de toate privatizarile frauduloase la care mai toti politicenii din 90 si pana acum au luat parte si care au dus tara asta de rapa?

– De ce nu vorbiti doamna de banii pierduti prin jafurile continue la care sunt supuse padurile Romaniei de catre straini?

– De ce nu vorbiti doamna de banii pierduti din cauza ca nu avem proiecte sustenabile pentru agricultura si stau terenurile arabile goale sau cumparate de straini si pe care nu le lucreaza nimeni?

Ierati-ma ca va spun dar sunteti de-a dreptul penibila, eu stiu ca vreti sa faceti doar jocurile mai marilor din UE si a celor care stapanesc SUA, si nu mai stiti cum sa va dati mai bine pe langa ei ca sa obtineti profituri si functii, dar chiar asa de jos sa va coborati incat sa spuneti ca nu sunt bani in tara asta, pentru ca se duc la Biserici si in concluzie un pas important ar fi scoaterea religiei din scoli??? 

6 gânduri despre &8222;Monica Macovei a declarat la Timisoara ca vrea sa scoata ora de religie din scoli&8221;

  1. Aceasta individa este desprinsa de realitatile Romaniei , de cand a intrat in Parlamentul Satanist European , face cum i se ordona , ca , de aceea sunt platiti cu mii de euro pe luna .
    Imi amintesc si de atunci o rretin , cand , a dat verdicte impotriva preotului si maicutelor in cazul Tanacu , unde s-a dovedit dupa ce au fost condamnati pe nedrept si au executat pedeapsa , ca nu sunt ei vinovati , ci medicii care i-au administrat o doza foarte mare de adrenalina acestei nefericite .
    Monica Macovei , latra la tv , ca sunt vinovati impreuna cu jurnalistii atei si fara Dumnezeu precum Laura Chiriac , Razvan Dumitrescu si altii , care au tocat luni intregi in emisiuni , acest subiect .
    Atunci si nu numai , a dovedit ca este impotriva Bisericii , cautand sa loveasca cu acest caz .
    Iata , datorita unora ca aceasta , Ortodoxia va fi lovita si incercata in vremurile din urma .

  2. Acest blog este satanist , intrucat poate afirma gogomania ca „niste cercetatori din viitor veniti in zilele noastre sa predea o lectie de filozofie”
    Corect este asa „Niste demoni veniti din iad , fac naluciri sa prosteasca naivii , desenand pe asfalt , semne si simboluri sataniste , ca sa se obisnuiasca prostii ce cred in asta , cu aceste semne oculte in care se citesc diferite mesaje ale lui Lucifer „.
    Intr-adevar , ramai prostit la ce le mai debiteaza mintea acestor demonizati care-si fac blog sa atraga prostii .

    • Asa este Maria. Iulia ai grija de unde te informezi, sunt foarte multe site-uri care promoveaza tot felul de lucruri pentru a cauta senzationalul, si interpretarea stirii o face ca atare.

Lasă un comentariu