Sfarsitul lumii sau sfarsitul Statelor Unite ale Americii ?

Paul Craig Roberts a fost asistent al Secretarului Trezoreriei pentru Politici Economice si associate editor al Wall Street Journal iar ultima sa carte ,, The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West “ este acum disponibila.

2014 se contureaza ca un an al sosotelilor pentru SUA

Doua presiuni se fac acum pe dolarul american. Una este din partea Federal Reserve prin declinarea abilitatii de a scadea pretul aurului prin livrarile acestuia din Vest si cunoasterea trucurilor ilegale ale Fed pe piata. A devenit evident ca pretul aurului este aranjat pe viitoarea piata, in scopul de a proteja valoarea dolarului de la QE.

Alta presiune rezulta din amenintarile turbate ale regimului Obama la adresa Rusiei. Alte tari nu mai sunt dispuse sa tolereze abuzul standardului dolarului de la Washington. Washingtonul foloseste sistemul de plati international bazat pe dolar pentru a provoca daune economiilor tarilor care se opun hegemoniei politice americane.

Rusia si China s-au saturat. Rusia si China s-au deconectat deacum inainte de comertul bazat pe dolar. De acum inainte Rusia, va efectua schimburile sale comerciale, inclusiv vanzarea de petrol si gaze naturale in Europa, in ruble sau monedele partenerilor sai din alianta BRICS ( Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud si recent si Iranul, n.a.).

Aceasta inseamna o scadere mare a cererii de dolari si o scadere corespunzatoare a valorii de schimb a dolarului.

Economia SUA nu si-a revenit dupa recesiunea din 2008, ba dimpotriva a slabit si mai mult ( contrar stirilor economice care ne fac sa credem ca economia SUA s-a stabilizat si este in crestere,n.a.). Marea majoritate a populatiei SUA sufera din cauza lipsei cresterii veniturilor de ani buni. SUA are acum o economie dependenta de import, cu o scadere constanta a valorii dolarului in acelasi timp cu cresterea preturilor, iar aceasta impinge populatia la standarde de viata tot mai scazute.

Toate dovezile indica esecul economic al SUA in 2014, este concluzia din 9 aprilie a raportului lui John Williams.

In acest an am putea vedea, de asemenea destramarea NATO si chiar a UE. Lovitura de stat a Washingtonului in Ucraina si amenintarile cu sanctiuni impotriva Rusiei au impins statele marioneta NATO pe un teren periculos. Washingtonul a judecat gresit reactia Ucrainei la rasturnarea unui guvern legitim ales si impunerea unui guvern marioneta. Crimeea a parasit rapid Ucraina si s-a alaturat Rusiei. Alte foste teritorii rusesti din Ucraina ar putea urma aceasta cale in curand. Protestatarii din Lugansk, Donetk, Harkov cer propriile referendumuri. Protestatarii au declarat Republica Populara Donetk si R.P.Harkov. Guvernul marioneta de la Kiev a amenintat cu represalii. Washington sustine ca protestele sunt sustinute de catre Rusia, dar nimeni nu crede asta, nici macar marionetele de la Kiev.

Rapoarte de stiri ruse au identificat mercenari din SUA, printre fortele de la Kiev, care au fost trimise pentru a rapune separatistii din estul Ucrainei (dealtfel este demonstrat acum ca la lovitura de stat din Ucraina au fost trimisi lunetisti si mercenari de catre SUA si Regina Elisabeta a II-a, pentru a ucide oameni din ambele tabere, n.t.).

Violenta impotriva protestatarilor este de natura sa aduca armata rusa si duce la revenirea in Rusia a fostelor ei teritorii din Ucraina de Est, care au fost anexate la Ucraina de catre Partidul Comunist Sovietic.

Washingtonul care emite amenintari, impinge Europa in confruntari extrem de nedorite. Europenii nu doresc un razboi cu Rusia, peste lovitura de stat de la Kiev, iar europenii inteleg ca orice sanctiuni reale cu privire la Rusia, ar face mai multe daune pentru ei. In cadrul UE este in crestere inegalitatea economica in randul tarilor, rata ridicata a somajului si austeritate stricta impusa asupra membrilor mai saraci, toate acestea au produs nemultumiri enorme.

Europenii nu au niciun chef sa suporte un conflict cu Rusia orchestrat de Washington. In timp ce Washingtonul ofera Europei razboi si sacrificiu, Rusia si China ofera comert si prietenie. Washingtonul va face tot posibilul sa pastreze politicienii europeni cumparati si platiti pentru a pune in aplicare politicile americane, dar dezavantajul Europei de a merge acum cu Washingtonul este mult mai mare.

Pe mai multe fronturi Washingtonul in ochii lumii este vazut ca duplicitar, nedemn de incredere si total corupt. Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională a fost prinsa încercând să folosească social media ca sa  răstoarne guvernul de Cuba .

Ca exemplu, rasturnarea guvernului ales din Ucraina, scandalul NSA de spionaj planetar, raportul de investigatie al lui Seymour Hersh arata ca atacul cu gaz sarin din Siria a fost un eveniment de tip ,,steag fals” aranjat de catre membrul NATO – Turcia, in scopul de a justifica un atac american impotriva Siriei ( actiunea a fost pusa in aplicare de catre agenti CIA si de agenti de informatii turci si israelieni,n.t.), info aici: http://www.veteranstoday.com/2014/04/08/296525/    si aici: http://www.veteranstoday.com/2014/04/11/neo-ferris-denial-of-turkish-involvement-in-sarin-gas-attack/ , armele de distrugere in masa ale lui Saddam Hussein care n-au existat niciodata si multe altele.

In esenta, increderea altor tari in judecata si integritatea guvernului SUA este grav afectata, lumea si-a pierdut credinta in conducerea SUA. Washingtonul este redus la amenintari si mita si perceput ca un bataus planetar.

Lovitura de ciocan cea mai mare pe care SUA a luat-o este 11 septembrie 2001. Un numar mare de experti independenti, au contrazis fiecare aspect al logicii desfasurarii evenimentelor din acea data.

Nicio persoana cu un cat de mic grad de constienta nu poate crede ca un mic grup de sauditi, care nu au mai pilotat avioane, fara ajutorul unor agentii de informatii, ar fi putut pacali NSA si toate cele 16 agentii de informatii din SUA, nemaipunand serviciile de informatii ale NATO si Israel.

Italienii, de exemplu au fost informati cu cativa ani inainte despre evenimentele de tip ,,steag fals”, atunci cand presedintele lor a dezvaluit adevarul despre ,,Operatiunea Gladio”. Aceasta a fost o operatiune condusa de catre CIA si serviciile italiene din a doua jumatate a sec.XX, pentru a seta bombe care ar ucide femei si copii din Europa, in scopul de a da vina pe comunisti si prin urmare a eroda sprijinul partidelor politice comuniste din Europa.

Italienii au fost printre primii care au prezentat ,,povestea trasnita din 9/11”.

Filmul ,,Zero” mai jos:

Concluzia este tot mai clara, ca elemente ale guvernului SUA au distrus 3 zgarie-nori din New York, in scopul de a distruge Irak, Afganistan, Libia, Somalia, Siria, Iran si Hezbollah si sa lanseze SUA pe coordonata neoconservatorilor, aceea de hegemonie mondiala.

China si Rusia au protestat, dar au acceptat distrugerea Libiei, chiar daca a fost in detrimentul lor. Dar Iranul a devenit o linie rosie. Washington a fost blocat, asa ca acesta a decis sa creeze probleme majore pentru Rusia in Ucraina, in scopul de a distrage atentia Rusiei de la agenda Washingtonului din alta parte.

China a fost nesigura datorita compromisurilor intre excedentele comerciale cu SUA si ,,incercuirea” Washingtonului in crestere in China, cu baze navale si aeriene. China a juns la aceeasi concluzie ca Rusia, ca au acelasi inamic – Washingtonul.

Unul din doua lucruri este probabil – fie dolarul SUA va fi abandonat si SUA intra in colaps, incheindu-se astfel statutul de superputere care ameninta permanent pacea planetara,- sau marionetele de la Washington se vor implica intr-un conflict major militar cu Rusia si China. Rezultatul este imprevizibil dar cu mult mai devastator decat prabusirea dolarului SUA.

sursa : http://jhaines6.wordpress.com/

Cititi va rog si:

10 gânduri despre &8222;Sfarsitul lumii sau sfarsitul Statelor Unite ale Americii ?&8221;

  1. TRIST DAR ADEVARAT .
    sper sa cada cat mai repede americanii (au ucis mai multa lume ca oricine )
    . este inevitabil colapsul americii

  2. „argumentele” acestui articol sunt pura fictiune…… china isi cladeste puterea economica prin rezerva imensa de usd (taxa anti-dumping impusa de ue nu o avantajeaza sa mearga pe alta moneda), crimeea a fost facuta cadou de brejnev(care era de origine ukraineana) , nu de partidul comunist rus, pe 11.09 eu stiu ca s-au prabusit 2 zgarie-nori si nu 3 + alte aberatii….. daca pentru unii romani indoctrinati de catre biserica ortodoxa, singura solutie este apropierea de rusia….ce pot spune?

    • Dragul meu,am sa te intreb un singur lucru:Stii ce insemna Norad?Daca nu stii iti explic eu imediat.
      „North American Aerospace Defense Command (NORAD) (Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială) este o organizație înființată de Statele Unite în cooperare cu statul canadian, și reprezintă un sistem de control aerospațial și avertizare aerospațială pentru America de Nord. A fost fondată la data de 12 mai 1958, cu numele North American Air Defense Command (Comandamentul Nord-American de Apărare Aeriană). Începând din 1963, baza principală a NORAD se află în Cheyenne Mountain (Muntele Cheyenne), Colorado.
      Deși termenii „NORAD” și „Cheyenne Mountain” sunt adesea utilizați cu același înțeles, NORAD este numele Comandamentului, în timp ce Cheyenne Mountain este numele bazei. Baza este găzduită de Forțele Aeriene SUA și se află sub comanda Grupului 721 de Sprijin Misiuni [1], parte integrantă a Aripii Aeriene 21 [2], din cadrul Bazei Aeriene Peterson
      .NORAD are două componente principale ce corespund misiunii sale. Avertizarea aerospațială sau sistemul integrat de avertizare tactică și evaluare a atacului (ITW/AA) presupune monitorizarea obiectelor artificiale din spațiu, precum și detectarea, validarea și avertizarea cu privire la un atac împotriva Americii de Nord ce implică avioane, rachete, sau nave spațiale. Controlul aerospațial se ocupă cu supravegherea și controlul spațiului aerian al Canadei și al Statelor Unite.
      Organizația este condusă de un comandant numit de Președintele Statelor Unite și de Primul Ministru al Canadei. Comandantul are baza principală la Baza Aeriană Peterson, Colorado de lângă Centrul de operațiuni Cheyenne Mountain, baza din apropiere cu rol de colectare și coordonare a sistemelor globale de senzori. Trei baze subordonate: Baza Aeriană Elmendorf, Alaska (Baza pentru Regiunea Alaska a NORAD (ANR)), Baza Forțelor Canadiene Winnipeg, Manitoba (bază dublă pentru o divizie aeriană canadiană (1CAD) și pentru Regiunea Canada a NORAD (CANR)), și Baza Aeriană Tyndall, Florida (Baza pentru First Air Force, pentru Regiunea Continentală NORAD (CONR) și pentru Sectorul Sudestic de Apărare Aeriană (SEADS)), intră în subordinea Comandantului și controlează operațiunile în zonele aferente.
      Comandantul actual al NORAD este Amiralul Timothy J. Keating, USN, de asemenea Comandant al Comandamentului Nordic al Statelor Unite (USNORTHCOM). Comandantul adjunct al NORAD este Lt. Gen. Rick „Eric” Findley, din cadrul Comandamentului Forțelor Aeriene Canadiene. În mod tradițional, comandantul NORAD este american iar comandantul adjunct este canadian. Atât forțele <canadiene cât și cele ale Statelor Unite au comandanți pentru contingentele proprii de la Cheyenne Mountain. NORAD și USNORTHCOM nu au legături directe de comandă și control cu U.S. Department of Homeland Security (Departamentul de Siguranță Internă al Statelor Unite), dar cele două organizații își coordonează misiunile de instruire și planificare."Ti am redat un fragment din ce specifica Wikipedia despre sistemul nord american .Deci acele avioane cand au deviat de la traseul initial,dupa somatie,la defcon 2 aviatia militara era in aer si spulbera tot ce misca neautorizat pe teritoriul SUA si Canada.Acum intelegi ca acele avioane nu aveau cum sa produca acel atac de la WTC?Supozitia cea mai buna e ca nu au existat avioane adevarate ci holograme si iti prezint un film ca sa vada si ochii tau si gura ta sa nu mai spuna prostii legata de ortodoxie si alte baliverne pe care le ai tu in capul ala…Tu cred ca ai minte spalate de propaganda americana mincinoasa si perfida.Nu ne dorim Rusia,cum nu ne dorim nici SUA.Ne dorim sa fim un stat liber,independent,care isi croieste liber drumul spre viitor ,in care cetatenii si numai ei sa si decida cu adevarat viitorul copiilor lor si nu altii.SUA pe unde a calcat a lasat numai ruina ca si bolsevici acum 70 ani.Deci nu s cu nimic mai prejos,dar ce face acum e arata colapsul economic in care se ineaca capitalismul.asta ca sa nu ti spun ceva mai dur,pentru ca pe urma m ai crede dus cu pluta.
      Atasez un filmulet de pe youtube ca sa vezi realitatea .Adevarul cu care America prosteste lumea ca eu sa aiba motiv sa atace pe oricine le sta in calea intereselor lor meschine…https://www.youtube.com/watch?v=-gg05E1X0UM

  3. My 8 year old can write a better article than this garbage. If Amarica falls you are all fucked. You need America, our leadership, our dollar and our power to keep you all dumbasses from being conquered be the Russians and the Chinese.

    • Domnule Costin, sigur traiti in America. Am stat si eu ani buni acolo si stiu excat care e situatia, daca va place stilul de viata si ce se promoveaza in SUA foarte bine. Probabil oricine daca ar sta toata ziua, cum probabil faceti dumneavoastra si ar urmari doar stirile prezentate de televiziunile americane gen CNN, NBC sau Fox News ar gandi exact cum ganditi dumneavoastra. Dar va spun cu mana pe inima, atata propaganda ieftina si mizerabila cum vezi azi la televiziunile americane, nici la comunisti nu vedeai. Incercati sa va mai luati stirile si din alte parti. Il aveti de exemplu pe Alex Jones, american get beget, rednex chiar, si care vede foarte bine realitatea din punct de vedere al politicii duse de SUA atat in inetrior cat si in exterior.
      Va dau 3 siteuri americane foarte interesante, poate va deschide ochii: http://www.infowars.com, http://www.thedailysheeple.com/ si http://www.veteranstoday.com/. In rest numai bine si mai usor cu jignirile ca nu va jignit nimeni pe dumneavoastra.

    • Spune suckere ce MORTgage ai de platit! Spune loserecum iti sunt plozii:grasi, obezi, semiretarzi si cuplati cu ciori?..etc
      Ps. Cind am trecut eu balta tu faceai naveta de la Ciorogarla…

Lasă un comentariu